En castellano

Hola,

Em dic Jordi Sebastià i Talavera i vaig nàixer el 1966 a Burjassot, una ciutat de vora 40.000 habitants de l'àrea metropolitana de València (a la comarca de l'Horta Nord). A més, des de 2011 tinc el privilegi d'ostentar l'alcaldia del meu poble per Compromís.

Sóc escriptor, periodista i professor de Periodisme en la Universitat de València. A més, em vaig llicenciar en Filologia Hispànica i en Filosofia i sóc Bacharel en Filologia Portuguesa, llengua de la qual també sóc traductor.

Parle valencià-català, castellà, portugués, anglés, francés i una miqueta d'àrab i italià.

He desenvolupat la meua tasca periodística a diferents mitjans de comunicació com Levante-EMV, El Temps, Gandia TV, Valencia Semanal, Avui... així com de freelance i en diferents gabinets de premsa.

Com a escriptor, en narrativa he publicat la novel·la Un assumpte de perifèria (1999), que gira al voltant del periodisme, i el llibre de relats Atzucacs (2009), que va rebre el Premi Josep Pasqual Tirado de la Diputació de Castelló.

En el camp de l'assaig, vaig publicar en 2004 El parany cosmopolita. Una mirada a les arrels ideològiques de la globalització, on parle del procés de globalització i expose el meu punt de vista que el cosmopolitisme és un concepte exclusivament occidental que en l'actualitat s'està utilitzant com una coartada per a la uniformitat planetària que Occident ha posat en marxa i que en aquests moments rep el nom de globalització. Vaig voler obrir un debat que trobe que ara podré tornar a viure de manera apassionant al Parlament Europeu, com són les relacions entre el que s'ha vingut a dir Orient i Occident.

En el camp del periodisme i la investigació periodística, he publicat els llibres La conquesta del vent (2004), La bellesa industrial (2007) i La dignitat i l'aixada (2010). La meua tasca periodística l'he especialitzada en els reportatges socials, enviats des de més de 25 països diferents, i he tingut l'honor de guanyar els premis Laia González, amb “Morir al carrer”, un reportatge sobre els meninos da rua del Brasil i el Ramon Barnils, amb el reportatge “El president, la fallera, l'horta i la carretera”, on denunciava el tràfic d'influències i la seua relació amb l'urbanisme valencià, en concret sobre l'horta de Burjassot. En 2013 vaig escriure per a l'ONG Fundació Fontilles el llibre-reportatge Llàgrimes de cotó, de pols i de silenci, al voltant de les dones amb lepra a l'Índia.

També en el camp del periodisme vaig investigar les trames violències i de corrupció de l'extrema dreta al País Valencià. Burjassot és el poble de Guillem Agulló, assassinat pels feixistes en 1993. Me n'orgullisc de mantindre una política de tolerància zero contra el racisme i la xenofòbia com a alcalde de Burjassot, encara que això m'haja costat haver de rebre moltes difamacions, que, desgraciadament, han comptat massa vegades amb la connivència del PP. No només no em faran callar, sinó que aniré al Parlament Europeu a denunciar aquesta xacra que ens amenaça per tot Europa: a Grècia, a Itàlia, a França...

I vull que vingues amb mi a posar a treballar Europa per a rescatar persones, per acabar amb l'austericidi i deixar ben clar que primer està el benestar de la gent sempre abans que els bancs. Per fer unes institucions europees més democràtiques i denunciar l'estafa que suposa que carreguen als nostres lloms el rescat de les especulacions d'economia de casino d'uns pocs, que varen jugar a la ruleta amb la rajola i ara els hem de pagar la seua festa. Perquè ni tu ni jo hem viscut per damunt de les nostres possiblitats.

Perquè vull que vingues amb mi a fer visible el País Valencià a Europa. Perquè volem una Europa dels Pobles que promoga la seua diversitat cultural, lingüística i nacional, que la faça seua com una de les seues principals virtuts. I que siga una Europa forta en la defensa dels Drets Humans i del Medi Ambient per tot arreu del món.

Vull que vingues amb mi perquè, en definitiva, allà on està Compromís estàs tu. Vull ser la teua veu en Europa. Vull treballar colze a colze amb tu.

T'apuntes a viure una Primavera Europea?

Jordi Sebastià

Jordi Sebastià

Candidat al Parlament Europeu
de Compromís-Primavera Europea

Facebook

Twitter

Enviant aquest formulari t'estàs subscrivint a l'infocompromís per rebre informació actualitzada sobre la campanya al teu e-mail. Pots donar-te de baixa quan ho desitges fent clic a l'enllaç que s'adjuntarà a tots els e-mails que t'enviem.